De jacht op prestatie

Nieuw product

9789077983843

Synchroniseer de onder- en bovenstroom van uw organisatie. Nederlandstalig, 2012, paperback, geïllustreerd, 143 pagina's door Ton Soons.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

€ 18,35

Datasheet

Omslag Paperback
Papiersoort Standaard

Meer informatie

Samenvatting
Bij de jacht op prestatie vormt de wisselwerking tussen de onderstroom en de bovenstroom van organiseren de rode draad. De onderstroom staat voor intrinsieke motivatie, intuïtieve drijfveren en vakmanschap. De bovenstroom voor rationele modellen en methoden. Bij mooie prestaties zijn deze twee stromen perfect op elkaar afgestemd. Dat heeft een stroomversnelling tot gevolg. De ene stroom katalyseert de andere.

Omdat elke organisatie uniek is, geldt dat ook voor de primaire drijfveren, intenties, belangen en ambities. Inzicht in de specifieke kenmerken van dat krachtenveld geeft u een stevig fundament om aan uw organisatie te bouwen. De jacht brengt harmonie in zin, ziel en zakelijkheid.

Bestemd voor iedereen die meer wil weten over de intrigerende wereld van organisatie-inrichting.


Inhoudsopgave
Voorwoord
Over dit verhaal

1. De jacht op prestatie
2. De (vak)filosofische verwondering
3. Het synchronisatievraagstuk geordend
4. Het idee dat inspireert
5. Inzicht in samenhang
6. Verbindingen die stromen
7. Navigeren binnen de context
8. Leren blokkades doorbreken
9. Ontwikkeling als constante
10. Ontdekken met de kubus
11. Bonus

Dankwoord
Totaaloverzicht


Citaten uit dit boek
Je hebt pas echt grip als je met vertrouwen kunt loslaten.

Onder- en bovenstroom zijn twee helften van dezelfde bol.

Voor organisaties is niet zozeer de veranderende wereld de grote vijand als wel de eigen starheid.

Chaos, in de zin van onzekerheid, is niet iets wat je moet vermijden, het is iets waar je mee moet leren omgaan.

Mens en organisatie staan niet op zichzelf. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De beste resultaten komen intuïtief tot stand. Je beheerst het vak en ziet gewoon wat er gebeuren moet.

Prestaties fascineren, geven betekenis aan wat we doen en schenken voldoening.

Over de auteur
Mens- en verandercoach Tons Soons is zelfstandig procesontwerper en -begeleider, met als specialisatie de balans tussen onderstroom en bovenstroom. Primair geschoold als accountant maakte hij kennis met vele managementmodellen en beheersingstechnieken: dé typische gereedschapskist voor de bovenstroom. Toch blijkt in de praktijk al vrij snel dat het urgentiebesef van accountants, consultants en controllers van een andere orde is dan die van het primaire uitvoeringsproces. Mooie prestaties zijn zeker maakbaar. De nuance is dat ze niet afdwingbaar zijn. Daarvoor is de juiste balans nodig met de intrinsieke motivatie en de innerlijke drijfveren ofwel de onderstroom. Want de kracht van de organisatie wordt immers bepaald door de daadkracht van de mensen die samen de organisatie vormen. De werkwijze om onderstroom en bovenstroom goed op elkaar af te stemmen heeft Ton beschreven in eerst ‘De jacht op prestatie’. Het tweede boek ‘Business in flow!’ is het logische vervolg met volop voortschrijdende inzichten. Business in flow! is gelanceerd en bijzonder positie ontvangen tijdens een masterclass voor Register Operational Auditors.

Regelmatig geeft Ton de workshop ‘Business in flow! De workshop is bedoeld voor onder andere auditors, supervisors, coaches, managers, teambuilders, veranderaars en verbeteraars. De workshop levert 2 PE-punten op. De workshop duurt één dag en biedt samen met het boek een praktisch kader om écht invloed te hebben het verbeteren van prestaties.

Ton Soons vind je online op www.tonsoons.nl

Reviews

Schrijf een review

De jacht op prestatie

De jacht op prestatie

Synchroniseer de onder- en bovenstroom van uw organisatie. Nederlandstalig, 2012, paperback, geïllustreerd, 143 pagina's door Ton Soons.

30 andere producten in dezelfde categorie