E-book: BSMN Multicultureel leiderschap / 09 2010

9789077983522

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Mentale programmering, Indianness & Rajarshi de de Groove van jazz.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Multicultureel leiderschap / 09 2010 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 64 pagina's, januari 2010.

Redactie: Paul de Blot, Gerrit Broekstra, Sharda Nandram, Annelies Oosterhoff en Ronald Visser

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
We beginnen dit negende nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode met het goede nieuws dat onze redactie is versterkt met Annelies Oosterhoff.

In dit nummer vooral aandacht voor de samenhang van cultuur en spiritualiteit. Elke spiritualiteit heeft culturele wortels en elke cultuur wordt spiritueel gedragen. Paul de Blot gaat hierop diepgaand in. Myrian Emmen wijst op het grote belang van persoonlijke ontwikkeling om te komen tot een sterke samenwerking die de overlevingskracht van een organisatie garandeert. Paul van Geest beschrijft hoe een Noord-Afrikaans leiderschap van Augustinus uit de vijfde eeuw nog steeds actueel is; culturen vertellen veel verhalen. Sharda Nandram belicht cultuur en spiritualiteit vanuit de Indiase cultuur aan de hand van het Rajarshi-model van leiderschap.

Elmer de Ronde toont de kracht van corporate stories. Verhalen raken het hart en geven diepgaande spirituele inzichten in het leven van een organisatie. Iedere cultuur is uniek en iedere persoon is uniek door zijn eigen culturele instelling. Sergej van Middendorp komt vanuit de jazzcultuur tot het inzicht van de spirituele kracht van de improvisatie. Improvisatie ziet hij als een ontluikend wetenschappelijk vakgebied waarmee de complexiteit van verandering, samenwerking en leiderschap in organisaties tastbaar wordt gemaakt. Hij doet dit op basis van het begrip groove: een gedeelde staat van bewustzijn in een jazzband als een piekervaring, waarbij de gezamenlijke improvisaties als vanzelf, in een soort trance, verlopen. In een groove wordt de beste muziek gemaakt. Zijn en doen komen erin samen.

Carine Coehoorn bespreekt het hoofdthema van dit nummer aan de hand van een voorbeeld van een bedrijf dat gedragen wordt door een sterk spirituele organisatiecultuur. Vanuit een gelovige spiritualiteit ontstaat er een sfeer van sterke dienstbaarheid, zowel voor de eigen mensen als voor de klant.

We wensen u veel leesplezier met dit gevarieerde aanbod en danken u voor uw belangstelling voor ons tijdschrift. Vanzelfsprekend wensen we u vooral ook mooie feestdagen toe en veel goeds in 2010.

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Multicultureel leiderschap / 09 2010

E-book: BSMN Multicultureel leiderschap / 09 2010

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Mentale programmering, Indianness & Rajarshi de de Groove van jazz.

30 andere producten in dezelfde categorie