E-book: BSMN Verbindend leiderschap / 02 2008

9789077983317

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Bewust integraal leiderschap, De kracht van kwetsbaarheid en Organisaties met pit.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Verbindend leiderschap / 02 2008 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 55 pagina's, april 2008.

Redactie: Paul de Blot, Gerrit Broekstra en Sharda Nandram

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
In het bedrijfsleven speelt het streven naar een zo groot mogelijk marktaandeel een belangrijke rol. De concurrentiestrijd is kenmerkend. Het leiderschap dat hierop gericht is, zal snel aan overspanning en vermoeidheid leiden, omdat de energiebron voor het werk op het spirituele zijnsniveau ligt. Op dit vlak worden tegenstellingen overstegen en tot samenhang gebracht.

Leiderschap op basis van hiërarchie maakt plaats voor leiderschap gebaseerd op authenticiteit, vertrouwen en plezier. Voor jongeren en ondernemers die hun energie ontlenen aan het delen van enthousiasme om het mooie te versterken –  ondernemen vanuit je passie – is dat vanzelfsprekend. Verbindend leiderschap betekent samenwerken en duurzame verbindingen leggen. Dat is openstaan voor elkaars kwaliteiten en bereid zijn ja te zeggen. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is die tussen dit magazine en de krant van Great Place to Live rond de thema’s verbindend leiderschap en spelen met hiërarchie.

Dan gaat het niet meer om concurrentiestrijd maar om wederzijdse verrijking van de tegenstellingen.
Het verbindend leiderschap weet de waarde van deze tegenstellingen te benutten en tot samenhang te brengen, waardoor ook
de eigen mogelijkheden worden verruimd.

In deze editie leggen de auteurs deze verbinding door hun aandacht voor verdieping op zijnsniveau. Ze tonen het belang van bewust integraal leiderschap, de kracht van kwetsbaarheid en de waarde van verhalen vertellen in spiritueel leiderschap.

Volgens Gerrit Broekstra leidt ondernemen vanuit de bezielende levenskracht of energie – die de kern of essentie van levende wezens vormt – tot organisaties met meer spirit of pit. Heeft uw organisatie pit?

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Verbindend leiderschap / 02 2008

E-book: BSMN Verbindend leiderschap / 02 2008

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Bewust integraal leiderschap, De kracht van kwetsbaarheid en Organisaties met pit.

30 andere producten in dezelfde categorie