E-book: BSMN Creativiteit in organisaties / 04 2008

9789077983409

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Creativiteit in organisaties / 04 2008 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 64 pagina's, september 2008.

Redactie: Paul de Blot

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Zakendoen heeft alles met fantasie te maken, maar in de praktijk krijgt het denken prioriteit. Voor creativiteit is weinig ruimte. Kunst heeft vaak weinig van doen met zakelijkheid. Maar Plato toont het belang van de schoonheid in het staatsbestuur Hij benadrukt dat inzicht leidt tot gemeenschappelijkheid. Het brengt de mensen bij elkaar en het schept waardering voor elkaar. Deze samenhang van inzicht, waardering en gemeenschappelijkheid is voor Plato de essentie van een goed management dat schoonheid uitstraalt.

Een goede organisatie is mooi en straalt schoonheid uit. Ze schept een sfeer die als het ware tot uitdrukking brengt hoe mooi het leven is. Een goed management is zinvol en kan mensen gelukkig maken, vrede scheppen in het hart en tot bezieling en inspiratie brengen om iets groots en nieuws te scheppen. In dit nummer leren we de visie van Plato en maken we kennis met Walter Russell, een hedendaagse kunstenaar, die ook natuurwetenschapper was en zakenman. Kunst heeft alles te maken met schoonheid en creativiteit. Het is de spirituele kracht van de onderneming en is een wezenlijk element van business spiritualiteit.

In feite dringt de kunstzinnigheid in alle dimensies van ons leven en van onze organisaties
door. In het leiderschap, in het familiebedrijf, in outsourcing, in de Afrikaanse cultuur met hun fijngevoeligheid voor de ontmoeting, in de dans en in de schilderkunst. Over al deze uitingsvormen van de schoonheid en gedaanten van de kunst wil dit nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode u verrijken.

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Creativiteit in organisaties / 04 2008

E-book: BSMN Creativiteit in organisaties / 04 2008

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode

30 andere producten in dezelfde categorie