Veelgestelde vragen over e-books

Klik hier voor alle e-book uitgaven.

Wat is een e-book?
Een e-book is de digitale versie van een papieren boek. Het digitale bestand (Adobe PDF) kan na het downloaden worden geopend en gelezen op een tablet, zoals de iPad, maar ook op een e-reader of op een computer.

Wat zijn de voordelen van een e-book?
Ten eerste het gebruiksgemak; de boeken zijn altijd en overal te downloaden en direct leesbaar. Er kunnen aantekeningen worden gemaakt in de tekst en passages zijn makkelijk terug te vinden met de zoekfunctie op computer, iPad of e-reader. Ten tweede zorgen e-books voor ruimtebesparing; geen stapels boeken meer om mee te nemen op reis, met één apparaat toegang tot alle boeken.

Waar staat DRM voor?
DRM staat voor Digital Rights Management, het auteursrecht voor digitale producten.

Welk formaat e-books verkopen wij?
Wij leveren e-books met formaat epub en pdf met social DRM (Digital Rights Management). Epubs worden gehanteerd als open standaard, zodat ze op meerdere apparaten leesbaar zijn.

Wat is social DRM?
Social DRM betekent dat de e-books gemarkeerd worden met zichtbare en onzichtbare kenmerken, maar zonder kopieerbeveiliging. Een klantvriendelijke bescherming van copyrights, waardoor een e-book zonder beperkingen is te lezen op een smartphone, tablet, iPad, computer of e-reader.

Wat is het voordeel van onze e-books ten opzichte van andere boekhandels?
Wij bieden e-books aan met social DRM. Momenteel zorgt de reguliere DRM beveiliging voor consumenten voor veel ongemak (niet platform onafhankelijk en er zijn veel handelingen vereist zodra het e-book op een andere elektronische lezer gezet moet worden). Door toepassing van social DRM zijn de e-books veel makkelijker te gebruiken. We hebben een groeiend aanbod van e-books dat continu up-to-date wordt gehouden.

Wat is een e-reader?
Een e-reader (bijv. Sony e-reader, BeBook of iRex) is speciaal bedoeld om e-books op te lezen. Het beeldscherm reflecteert niet, in tegenstelling tot dat van laptops en computers. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van e-ink. Hierdoor is een boek makkelijker te lezen, ook in de zon. Een e-reader is handig om mee te nemen, vanwege het kleine formaat en lage gewicht.

Op welke apparaten kan ik de boeken lezen?
Onze e-books kunnen worden gelezen op elke smartphone, tablet, iPad, computer of e-reader als BeBook of de Sony e-reader.

Hoe kan ik een e-book op de iPad lezen?
De iPad is een zeer geschikt apparaat om e-books mee te lezen. Om te kunnen lezen moet een eReader Applicatie worden geïnstalleerd, zoals iBooks van Apple of Stanza. Wanneer de eReader-App is geïnstalleerd kunnen e-books direct worden gelezen. iBooks of Stanza zijn gratis te downloaden in de AppStore. Dit kan het beste via de iPad. Na installatie van de eReader-app op de iPad, kan een e-book worden aangeschaft. Zodra de betaling is voldaan, volgt een email met een downloadlink. Nadat het e-book is gedownload, opent deze in de geïnstalleerde eReader-App.

Hoe kan ik een e-book op mijn PC of Mac lezen?
Om een e-book op PC of Mac te kunnen lezen, is een PDF lezer zoals bijvoorbeeld Adobe Digital Editions nodig. Adobe Digital Editions kan hier worden gedownload. Na installatie van de software, kan een e-book worden aangeschaft. Zodra de betaling is voldaan, volgt een email met een downloadlink. Nadat het e-book is gedownload verschijnt deze automatisch in Adobe Digital Editions.

Hoe kan ik een e-book op mijn e-reader zetten?
Aan de e-reader zit een usb-aansluiting. De e-books kunnen van de computer naar de e-reader worden gekopieerd door deze aan elkaar te koppelen. Een WiFi e-reader maakt gebruik van een draadloze internetverbinding om de e-books direct naar de e-reader te downloaden. Dit kan zonder tussenkomst van een computer. Een WiFi e-reader kan ook via een usb-kabel aan een computer worden gekoppeld.
Om een boek op een e-reader te zetten is Adobe Digital Editions nodig. Adobe Digital Editions kan hier worden gedownload en geïnstalleerd op een computer. Nadat het e-book is gedownload verschijnt deze in Adobe Digital Editions. Als de e-reader is aangesloten op de computer verschijnt een nieuw icoon. Sleep de gekochte boeken naar dit icoon.

Hoe betaal ik voor een e-book?
De betaling voor een e-book verloopt via Ideal of creditcard. Bij iedere bestelling wordt een factuur geleverd.

Hoe lang blijft de downloadlink voor een e-book werken?
Na aanschaf van een e-book volgt een email met een downloadlink. De download is 5 keer beschikbaar. Het is wel handig om een back-up te maken.

Kan ik een e-book retourneren?
Op digitale producten, waaronder een e-book, geldt geen recht van retour.

Kan ik een e-book printen?
Dit verschilt per e-book en wordt bepaald door de uitgeverij.

Kan ik een e-book ook overzetten naar een ander apparaat?
Het e-book kan worden gekopieerd naar verschillende apparaten.

Mag ik een e-book kopiëren of doorsturen?
Het is niet toegestaan e-books te kopiëren of door te sturen aan derden. Om die reden wordt gewerkt met Social DRM: naam, adresgegevens en enkele onzichtbare kenmerken.

Is het mogelijk om een e-book cadeau te doen?
Het is mogelijk om een e-book cadeau te doen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Na betaling volgt een email met een vouchercode. Hiermee kan de ontvanger het betreffende e-book downloaden. Is nog niet bekend welk e-book het wordt? Maak dan gebruik van onze cadeaubon. Hiermee kan de ontvanger een e-book naar keuze uitzoeken.