Over Uitgeverij Quist

Publiceren en redigeren

Uitgaven voor de zakelijke markt, het onderwijs of een breder publiek. Uitgeverij Quist is gespecialiseerd in de productie, vormgeving en eindredactie van reeksen, aansprekende, mooi vormgegeven (hand)boeken, losbladigen, webteksten en rapporten.

Quist publiceert over taal & cultuur en management. Met een klein team doen wij de kopijvoorbereiding en redigeren uw tekst op alle niveaus, van hoofdstukindeling tot en met de interpunctie. Als ingrijpende redactie nodig is, houden we niet alleen rekening met het doel en de stijl van de auteur, maar ook met de doelgroep.

Advies en schrijven

Voor eindredactie, tekstanalyse en advies bent u bij Paul Quist aan het juiste adres. Verder schrijft Quist teksten voor uw website of brochure, jaarverslag of rapport. Neem contact op en bespreek uw manuscript of concept.

Onze partners en opdrachtgevers zijn:

  • Ondernemers, managers en professionals.
  • Ideële organisaties, verenigingen en culturele instellingen.
  • Onderwijs- en onderzoeksinstellingen zoals Universiteit Leiden, Nyenrode Business Universiteit en Erasmus Universiteit.

Referenties

“Uitgeverij Quist heeft enorm geholpen in de realisatie en vormgeving van een prachtig drukwerk.â€

A. Meiresonne

“Het is fijn als je een professionele coach hebt, die het klappen van de zweep kent en alle beslommeringen uit handen kan nemen.â€

Thomas Lindblad

Directie/uitgever

Drs. Paul Quist (1963), directeur/uitgever, journalist, werkte voor de oprichting van Uitgeverij Quist 12 jaar in diverse projectmanagement- en uitgeeffuncties bij TNO, Veen Bosch en Keuning en Sdu. Hij studeerde Engelse taal & cultuur, journalistiek en technische natuurkunde. Zijn belangstelling gaat uit naar management, optimalisatie van bedrijfsprocessen, persoonlijke effectiviteit, (de menselijke maat in) zinvol en duurzaam zakendoen, deeleconomie, businessspiritualiteit en levenskunst.


Uitgaven in opdracht

Uitgeverij Quist publiceert in opdracht en op eigen initiatief. Als u een corporate story, een jubileumboek, uw proefschrift* of een andere speciale uitgave nodig heeft, verzorgen wij die desgewenst van concept tot realisatie en publicatie.

Is het wenselijk en mogelijk een vast aantal (vanaf 50) exemplaren te leveren aan derden, zoals een doelgroep of organisatie?  Bij een extra vaste afname vooraf daalt de kostprijs per exemplaar.

Aanlevering kopij
De kopij kan op verschillende manieren tot stand komen, bij voorbeeld na:

  • verzorging uitgeefconcept en tekst door Quist
  • aanlevering van ruwe tekstgegevens door de opdrachtgever
  • kopij voor een herziene uitgave
  • een volledig manuscript

Uitgaven in opdracht kunnen in elke oplage worden geleverd. De minimale oplage is afhankelijk van het type publicatie. Voor eenvoudige cd-roms en boeken is de prijs per stuk redelijk bij een oplage vanaf 100 stuks.

Lever uw manuscript en/of kopij aan volgens onze auteursrichtlijnen, het Groene boekje en de rode Schrijfwijzer van Renkema. Hiermee beperkt u de noodzakelijke eindredactie tot een minimum.

Particulieren
Als uw particuliere uitgave voor een groter publiek en een specifieke doelgroep interessant is, aarzel niet contact op te nemen met de uitgever.

Activiteiten in de deeleconomie zijn: beheerder Minibieb Brederode 20, ingeschreven bij Peerby en Timebank.cc.


Downloads

Gratis downloads van onze auteur André MeiresonneZIN! en VRIJ!  Vrij! is ook als gedrukt exemplaar te bestellen. Zin! is uitverkocht en wordt alleen bijgedrukt bij bestelling in grote oplagen.


Uitgeverij Quist inspireert zinvol zakendoen.


*) Referenties: Erasmus Universiteit Rotterdam, Nyenrode Business Universiteit, Radboud Universiteit, Universiteit Leiden, VU.