E-book: Vrij! Leef je eigen leven

9789077983355

Van A.A. Meiresonne, geïllustreerd, 2008, Nederlandstalig, 237 blz.

Meer details

€ 0,00

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

Samenvatting
Vrij! is een zoektocht naar vrijheid in het dagelijks leven. Het is persoonlijk en openhartig. Grote vrolijkheid en diepe ellende wisselen elkaar af. Lachen en huilen liggen dicht bij elkaar. Geschreven met humor en de nodige zelfspot. Het leven gaat bergop en bergaf. Die weg omhoog en omlaag zit ook in dit boek. Het begint op een top en gaat naar een dal. Om van daaruit naar een volgende, hogere top te klimmen. Voel je vrij om in te stappen waar jij wilt: het is jouw boek.

'Beter nog dan het vorige boek. De schrijver had er duidelijk zin in. Het spelplezier spat van de pagina's af. Een bevrijdend boek. Zinnig, en nergens zwaarwichtig.' - Harry Starren, algemeen directeur de Baak, Management Centrum vno-ncw.

'Zelden iets gezien dat zo overtuigend het hart van het leraarschap raakt. De tekst blijft boeien door de hoogst alerte en analytische geest van de auteur die eindeloos veel uitdagingen blijkt te kunnen vinden om zijn opdracht te vervullen: trachten het gewone leven te begrijpen.' - Prof. Luc Stevens, oud-hoogleraar orthopedagogiek, directeur NIVOZ, denktank voor onderwijs.

Recensie
Vrijheid is iets dat iedereen wil en waar iedereen over droomt. Maar wat als vrijheid je opeens overkomt en je geen verplichtingen meer hebt, wat moet je met die tijd, hoe ga je die invullen en hoe blijf je in contact met de samenleving? Het overkwam de auteur en hij beschrijft hoe hij terecht kwam op een 'lonely planet'. Niet echt benijdenswaardig dus. Vrijheid zit volgens de auteur niet aan de buitenkant en is dus niet de afwezigheid van verplichtingen en verantwoordelijkheden. Vrijheid zit hem er juist in dat je in vrede kunt leven met jezelf, de confrontatie aan durft te gaan met jezelf en negatieve emoties als angst, woede en verdriet op gaat ruimen. De leegte die dat zich meebrengt, is echte vrijheid. Het boek is opgebouwd uit korte columns met scherpe observaties en analyses over vrijheid. Het is in full color uitgevoerd met mooie foto's, speelse en afwisselende lettertypes, veel citaten en oefeningen om in vrede te leren leven met jezelf en echte vrijheid te bereiken.

Drs. O. Bachnoe


Bekijk hier het inkijk exemplaar op ISUU.

Reviews

Beoordeling 
2016-10-08

Ziet er begrijpelijk uit

Overzichtelijke winkel. Dank!

  • 1 van 1 vond deze review nuttig.

Schrijf een review!

Schrijf een review

E-book: Vrij! Leef je eigen leven

E-book: Vrij! Leef je eigen leven

Van A.A. Meiresonne, geïllustreerd, 2008, Nederlandstalig, 237 blz.

28 andere producten in dezelfde categorie