Klinkende waarden

Nieuw product

9789491918063

Hoe muziek de wereld beter maakt. Door Mireille Heijltjes.

Meer details

€ 11,47

Datasheet

Omslag Paperback
Papiersoort Standaard

Meer informatie

Nederlandstalig, 112 pagina's, 2014.

Gesprekken met Vladimir Ashkenazy, Evgeny Kissin, Anne-Sophie Mutter, Julian Rachlin, Marco de Souza, Christianne Stotijn, Merlijn Twaalfhoven, Lars Vogt en Jan Willem de Vriend.
Door menselijke waarden te laten herleven en in praktijk te brengen streeft de International Association for Human Values (lAHV) naar een betere wereld met gelukkigere mensen. ln gesprekken met bekende musici wil Mireille Heijltjes ontdekken hoe zij denken over de rol van muziek en de musicus in dit streven.

De grote componisten bezitten het wonderlijke talent om de mooiste menselijke eigenschappen in klank uit te drukken en daardoor ook in ons op te roepen wanneer we de muziek spelen of beluisteren. We worden door hun muziek ontroerd, verwonderd en stil of juist energiek en enthousiast. Bovendien hebben zij de bijzondere gave om muziek te componeren waarin al deze emoties, ook de pijnlijke, worden getransformeerd tot de meest prachtige en tijdloze kunstwerken.

Het bewijs dat deze transformatie mogelijk is, is misschien wel het grootste geschenk dat kunst en muziek ons kunnen geven. Want we hoeven zelf geen componist te zijn om ook in ons eigen leven een transformatie te ervaren. De muziek laat ons horen dat het mogelijk is en helpt ons daarbij. Bewustwording van menselijke waarden doet hetzelfde.
Mireille Heijltjes ging in gesprekken met musici op zoek naar hun ideeën over de rol van muziek en de musicus in het streven naar een betere wereld met gelukkigere mensen. “Klinkende Waarden” bevat boeiende, inspirerende en soms ontroerende gesprekken met Vladimir Ashkenazy, Evgeny Kissin, Anne-Sophie Mutter, Julian Rachlin, Marco de Souza, Christianne Stotijn, Merlijn Twaalfhoven, Lars Vogt en Jan Willem de Vriend. De opbrengst van deze uitgave is bestemd voor het werk van IAHV Nederland en humanitaire projecten. Dr. Henk Smeijsters schreef het hoofdstuk ‘Muziek en menselijke waarden – een verkenning.”

Reviews

Schrijf een review

Klinkende waarden

Klinkende waarden

Hoe muziek de wereld beter maakt. Door Mireille Heijltjes.

28 andere producten in dezelfde categorie