Mijn Dikke-Ik

Nieuw product

9789491918049

Nederlandstalig, 208 pagina's, maart 2014. Door Erica Gasseling.

Meer details

€ 13,76

Datasheet

Omslag Paperback
Papiersoort Standaard

Meer informatie

Erica Gasseling (1958) is een zelfstandig gevestigd coach, assessor en facilitator die met twee benen in de praktijk staat en werkt. Vanuit haar bureau GAC Assessment & Coaching verzorgt ze begeleiding aan individuen, teams, training en advies.

Samenvatting
De verhalen in 'Mijn Dikke - Ik' gaan over mensen die onbewust gevangenzitten in hun eigen handelingspatroon. Erica Gasseling noemt dat de “Dikke – Ik”. De Dikke - Ik die manipuleert, zuigt, energie vreet en mensen gijzelt in een handelingspatroon dat altijd zo goed werkte en dán plotseling niet meer. Het kan ieder van ons overkomen, of het is ons al overkomen zonder dat we dat weten.

De auteur biedt een oplossing met haar praktijktheorie en methode voor ontwikkelingsgericht veranderen. Rode draad daarin is het verzet en de strijd rond afhankelijkheid en onafhankelijkheid. En in het bijzonder de emotionele afhankelijkheid en de onbewuste betekenisverlening aan de eigen perceptie.

Het boek is bedoeld voor coaches, onderwijzers en begeleiders in de hulpverlening. Daarnaast voor professionals als (medisch) specialisten en juristen die vanuit een sterke inhoudelijkheid hun rationele brein laten werken, hun emoties toedekken en te weinig naar hun innerlijke stem luisteren.

"Een welkome versterking van een groeiende stroom van aandacht voor complexere vormen van omgang met onszelf en met anderen." - Harry Kunneman, hoogleraar sociale en politieke theorie aan de Universiteit voor Humanistiek.

Inhoudsopgave:

Voorwoord
Introductie

Deel 1:
1. De waarneming
2. De kracht en de macht van je positie
3. De Vijf Dikke-Ikken
4. Lichaamstaal: het praat weinig maar zegt veel
5. De invloed van cultuur op ons handelingspatroon
6. Verhalen geven betekenis aan wie je bent

Deel 2:
1. Zelfredzaamheid
2. De artiest
3. Het loket
4. De twijfelkont
5. De angsthaas

Dankbetuiging
Referenties

Reviews

Schrijf een review

Mijn Dikke-Ik

Mijn Dikke-Ik

Nederlandstalig, 208 pagina's, maart 2014. Door Erica Gasseling.

28 andere producten in dezelfde categorie