E-book: BSMN Mensgerichtheid / 19 2013

9789077983904

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Narratief klimaat, Mindfulness, Intentie.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Mensgerichtheid / 19 2013 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 63 pagina's, januari 2012.

Redactieraad: Paul de Blot, Rob Blomme, Ruud Heijblom, Herman van der Meulen, Sharda Nandram en Jacques Reijniers

Redactie: Armand Mensingh, Rob van Schaik en Maurice de Valk

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Allereerst onze excuses voor de vertraging van dit nummer. Enkele onvoorziene tegenvallers hebben we niet tijdig kunnen verwerken. Na dit negentiende nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode vieren we het vijfjarig bestaan van dit tijdschrift met een dubbelnummer. In nummer 20 besteden we ook bijzondere aandacht aan het 65-jarig bestaan van Nyenrode Business Universiteit.

Om de kwaliteit van dit magazine verder te verbeteren, hebben we onze redactie sterk vernieuwd. De redactieraad bestaat uit Jacques Reijniers, Sharda Nandram, Herman van der Meulen, Rob Blomme en Ruud Heijblom.  Redactieleden zijn Armand Mensingh, Rob van Schaik en Maurice de Valk. De hoofdredactie is in handen van Paul de Blot SJ, het traffic management in handen van Jacqueline Kraft van Ermel. Richard Heeres verzorgt de eindredactie. En Peter Daub vertegenwoordigt de Consumentenorganisatie.

Dit nummer gaat vooral over menselijkheid en over het menselijke karakter van zakendoen. Marjolein Lips-Wiersma wijst erop dat het kompas voor menselijkheid de zingeving is. Niet als rustpunt, maar als spanningsveld op verschillende niveaus: doen en zijn, idealisme en realisme, zelfgerichtheid en gerichtheid op de ander. Zingeving is geen individuele taak, maar een gedeelde verantwoordelijkheid, waardoor eenvoudiger energie kan worden ontwikkeld.

Sander Tideman gaat hierop in zijn artikel over mindfulness dieper in met de vraag naar het hoe en waarom. Hoe kom ik in het hier en nu in het bedrijfsleven? Angélique Berbé toont aan hoe de zakenvrouw het doet als vrouw en als moeder. Maurice de Valk gaat na hoe het in de zorg beter kan als er meer aandacht is voor het menselijk zijn dan voor waarden. Menselijkheid heeft alles te maken met zorg en liefde voor de natuur. Dat is volgens Aart van Wijk de roep van ons hart. Karin Sorbi laat zien hoe we deze menselijkheid in de dans heel diep kunnen beleven als een zijnservaring. De spirituele waarde van de dans versterkt Paul de Blot SJ in zijn column. Mieke Bouma toont als scenarioschrijver aan hoe een menselijk klimaat in een organisatie kan worden ontwikkeld als de mensen meer ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen.

Tot slot een overzicht van de actuele stromingen van spiritualiteit, waarbij vooral de narratieve spiritualiteit sterk in opkomst is. We wensen u veel leesplezier toe.

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Mensgerichtheid / 19 2013

E-book: BSMN Mensgerichtheid / 19 2013

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Narratief klimaat, Mindfulness, Intentie.

30 andere producten in dezelfde categorie