E-book: BSMN Leiderschap en vrijheid / 18 2012

9789077983003

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Resonantie, Dienen en Plezier.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Leiderschap en vrijheid / 18 2012 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 64 pagina's, juni 2012.

Redactie: Paul de Blot en Ruud Heijblom

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
In dit nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode bieden we u enkele artikelen over de samenhang tussen onze geestelijke vrijheid en leiderschap. Zelfs voor de beste leiders is het onmogelijk om anderen te veranderen, want we kunnen enkel onszelf veranderen en op die manier anderen beïnvloeden door onze uitstraling en ons voorbeeld. Leiderschap begint noodzakelijkerwijs bij het eigen leiderschap, de manier waarop iemand in staat is zichzelf goed leiding te geven bij zijn levenskeuzes. Dit vraagt om een bewustwordingsproces van de eigen spirituele kracht en van de eigen verlangens op het diepste zijnsniveau van ons bestaan. Dat is de grondslag van businessspiritualiteit: handelen vanuit onze diepste bezieling en gestalte geven aan onze droom en ons sterkste ideaal.

Ruud Heijblom toont aan hoe we in de mantratechniek onszelf vrij kunnen maken en daarmee ook alle andere mensen in staat kunnen stellen hun eigen natuur te realiseren. Beide columnisten vervolgens dieper in het bewustwordingsproces. Paul de Blot door aandacht te besteden aan deze innerlijke vrijheid en Dick van Putten door het dienend leiderschap te behandelen. Van Putten verdiept dit onderwerp in zijn interview aan de hand van zijn eigen leiderschap als militair commandant, waarbij hij vooral ruimte schept voor de vrijheid en verantwoordelijkheid van zijn mensen.

Paul Meert laat zien hoe moeilijk het is om grote bedrijven te transformeren alsdaarin nog geen ruimte voor vrijheid is. Dankzij humor kan hij het proces van de innerlijke bevrijding beter tot stand brengen. In het derde artikel over toegepaste business spiritualiteit laat Annelies Oosterhoff u door het venster kijken van de Chinese elementenleer. Johan Van de Kerckhove gaat in op de kwaliteit in de zorg. Hij focust op het welzijn van de mens, die ondanks ziekte toch kan genieten van zijn innerlijke vrijheid. Tot slot vertelt Hélène Havinga hoe belangrijk het is om plezier te hebben in je leven om tot geestelijke vrijheid te
kunnen komen.

Al deze bijdragen wijzen vanuit verschillende invalshoeken op de belangrijke samenhang tussen onze innerlijke vrijheid en effectief leiderschap. Dat is ook de samenhang tussen businessspiritualiteit en leiderschap. De bespreking van een aantal publicaties met een spiritueel karakter kan u helpen dieper in te gaan op de zingeving van zakendoen. We wensen u veel leesplezier.

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Leiderschap en vrijheid / 18 2012

E-book: BSMN Leiderschap en vrijheid / 18 2012

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Resonantie, Dienen en Plezier.

30 andere producten in dezelfde categorie