E-book: BSMN Verantwoordelijkheid en vitaliteit / 17 2012

9789077983003

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Lichaam en geest, Helder bewustzijn en Schittering.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Verantwoordelijkheid en vitaliteit / 17 2012 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 64 pagina's, januari 2012.

Redactie: Paul de Blot, Ruud Heijblom, Dennis Heijn en Annelies Oosterhoff

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Door de relatie met ons innerlijk te herstellen wordt ons denken stil en ons doen helder eenvoudig en zijn we vitaal. Niet alleen de relatie met de geest dient te worden hersteld, maar ook die tussen lichaam en geest zegt yogaleraar Armand Mensingh. Een brug tussen lichaam en geest, door gerichte lichaamsoefeningen en het zingen van mantra’s geeft heldere ervaringen en maakt vitaal.

In het tweede artikel over toegepaste business spiritualiteit laat Annelies Oosterhoff u door het venster van de Indiase elementenleer kijken, waarin onder andere yoga is ontwikkeld. Het is een venster over een wordingsproces van bewegingen in de verschillende te onderscheiden lagen van bewustzijn. Inzicht in die bewegingen laat het wonderlijke effect zien voor het zakendoen. Niet alleen spiritueel inzicht, maar ook inzicht in onze betrekkingen, onze vriendschappen die nodig zijn voor de fysieke wereld van het zakendoen.

Kees Klomp noemt in zijn artikel de verborgen diamant die een ieder gegeven is. Een diamant die schittert in het aanzien van onze vriendschappen. Dennis Heijn vraagt zich in zijn commentaar op dit artikel onder andere af of het aanboren van je potentieel in de organisatie als het tevoorschijn halen van je diamant een meetbare meerwaarde zal geven. Jean-Paul Close van de Stad van morgen hanteert voor de bezieling van grote corporate organisaties een geheel eigen definitie: Samen blijven werken aan een gezonde, vitale, veilige en dynamisch vooruitstrevende menselijke maatschappij binnen de alsmaar veranderende natuurlijk omgeving die ons omringt.

Het Inspirational Forum for Organizational Health (IFOH), opgericht door sociaal geneeskundige Maurice de Valk, heeft een prijs in het leven geroepen voor hen die bouwen aan geluk en welzijn van een wereld met minder ziekte, leed en pijn. Een beloning voor hen die bereid zijn de wereld te laten schitteren vanuit hun geestelijke bron.

Paul de Blot benoemt in zijn ziekenhuiservaring deze wereld van ziekte, leed en pijn. Met technische apparatuur kan op steeds geavanceerdere wijze de ins en outs van het menselijk lichaam zichtbaar worden gemaakt. In een ziekenhuis gaat het om verantwoordelijkheid voor de patiënt en om relaties van vertrouwen en vriendschap, waardoor de patiënt zich veilig kan voelen en gewaardeerd weet en zo zelf het genezingsproces in gang kan zetten. Vanuit de innerlijke rust. Het is als het verlangen van de geliefde naar haar minnaar, zo noemt Rumi, de soefimysticus uit de 13e eeuw dit. Paul de Blot vertelt hierover in zijn column over toeval. Het is het leven liefdevol uitnodigen. Het leven je toe laten vallen. Als de diamant die een vriend uitnodigt zich in haar aanwezigheid te laten schitteren. Hans Dornseiffen spreekt als ziekenhuispastor over verlichting brengen in donkere tijden. Aandacht geven voor leven en dood. Niet alleen door het leven te willen verlengen. Door professionele hulp vanuit het hart om zo wederzijds voor elkaar verantwoordelijk te zijn. Als diamanten voor elkaar te schitteren. Wij wensen u in 2012 veel schittering toe en inspiratie.

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Verantwoordelijkheid en vitaliteit / 17 2012

E-book: BSMN Verantwoordelijkheid en vitaliteit / 17 2012

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Lichaam en geest, Helder bewustzijn en Schittering.

30 andere producten in dezelfde categorie