E-book: BSMN Bron van duurzaamheid / 16 2011

9789077983799

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Planet, Menselijk welzijn en Kwaliteit van organisaties.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Bron van duurzaamheid / 16 2011 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 68 pagina's, september 2011.

Redactie: Paul de Blot, Ruud Heijblom, Dennis Heijn en Annelies Oosterhoff

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Met dit zestiende nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode bieden we u vele verschillende invalshoeken om te kijken naar de bron van duurzaamheid.

Prinses Irene betoogt dat het bij duurzaamheid van zakendoen alleen gaat om de aarde als bron van leven. Herman Wijffels stelt dat werken aan duurzaamheid niet alleen een maatschappelijke noodzaak is, maar als gevolg daarvan in toenemende mate ook een voorwaarde voor rentabiliteit en continuïteit.

Volgens Erik Mandersloot gaat het daarbij om de vragen: wie ben ik en wat is mijn essentie? En om de vraag: hoe kan ik daarmee bijdragen aan de ontwikkeling van mijn leef- en werkgemeenschappen? Annelies Oosterhoff bestudeert de grond (essentie), het pad (aard) en de vrucht (manifestatie) van besluitvormingsprocessen in ondernemingen die spiritueel aan de weg willen timmeren. Bedrijven die duurzaamheid beogen en met wat zij scheppen ertoe willen doen op spiritueel, rationeel en materieel gebied. Daarbij gaat het om de dynamische verbinding tussen Zijn (idee) en Doen (realisatie). Jacques Reijniers gaat hierop verder in aan de hand van duurzaamheid, die hij vooral vanuit de inkoop benadert.

Voor Lidewey van der Sluis is waardecreatie het doel. Dat streeft zij na door mensen aan te spreken op hun passie en door hun hart en ziel te openen. In zijn column vertelt Paul de Blot een verhaal dat toont wat plezier in het leven is. In de boekrecensies beoordeelt hij enkele boeken op hun spirituele inhoud. Wendy Kouwenhoven ten slotte geeft een impressie van haar bezoek aan Caux-Initiatives of Change.

Wij danken u voor uw belangstelling voor ons tijdschrift en wensen u veel leesplezier.

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Bron van duurzaamheid / 16 2011

E-book: BSMN Bron van duurzaamheid / 16 2011

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Planet, Menselijk welzijn en Kwaliteit van organisaties.

30 andere producten in dezelfde categorie