E-book: BSMN Essentie van zakendoen / 15 2011

9789077983775

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Bevrijding, Creatieve energie en Schoonheid inspireert.

Meer details

€ 2,89

Datasheet

Uitvoering E-book
Media Download

Meer informatie

BSMN Essentie van zakendoen / 15 2011 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 68 pagina's, juni 2011.

Redactie: Paul de Blot, Ruud Heijblom, Dennis Heijn en Annelies Oosterhoff

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Met dit vijftiende nummer van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode bieden we u opnieuw vele invalshoeken om de essentie van organisaties beter te leren kennen. De rode draad van deze artikelen is de vraag waar het om gaat in het zakendoen. Wat is de zin ervan? Onze redactie is wederom verrijkt met een nieuwe medewerker. Ruud Heijblom kan vanuit zijn rijke ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan dit magazine.

Paul de Blot vertelt hoe de essentie van het zakendoen duidelijk wordt weergegeven in businessspiritualiteit als een businessmodel van Nyenrode Business Universiteit. Een model dat werd gehanteerd voor de vorming van jonge mensen die nodig waren voor de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Ivo Callens haakt hierop in met zijn visie op het leiderschap, dat hij generatief leiderschap noemt en dat is gericht op transformatie als een living learning van een levend systeem. Marcel Derkse ziet de essentie van het zakendoen als een bevrijdingsproces, zoals een rups zich bevrijdt uit zijn cocon en tot vol leven komt.

Jan Willem Taams illustreert dit aan de hand van het verhaal van ‘The Sound of Music’. Hij wijst op de noodzaak van een terugkeer naar de menselijke maat. Jeff Gaspersz legt de nadruk op het grote belang van creatieve energie, die tot de essentie van het zakendoen behoort. Zijn visie wordt versterkt door Brigitte van Baren, die als zenmeester wijst op de samenhang van zen, wijsheid en leiderschap. Een concrete uitdrukking van waarom het gaat, biedt architect Ingeborg Horst met haar spirituele ervaring. Ze toont hoe in de architectuur als vanzelf ruimtes ontstaan met heel onverwachte gezichtspunten, waarin daadwerkelijk iets schoons ontstaat wat haar heel gelukkig maakt. In zijn column vertelt Paul de Blot een verhaal waaruit blijkt dat de essentie van waar het om gaat uiteindelijk in jezelf te vinden is. En in de rubriek ‘Boekrecensies’ beoordeelt hij een aantal boeken op hun spirituele inhoud.

Wij danken u voor uw belangstelling voor ons magazine en wensen u veel leesplezier!

Reviews

Schrijf een review

E-book: BSMN Essentie van zakendoen / 15 2011

E-book: BSMN Essentie van zakendoen / 15 2011

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Bevrijding, Creatieve energie en Schoonheid inspireert.

30 andere producten in dezelfde categorie