BSMN Samenwerken in organisaties / 11 2010

Nieuw product

9789077983645

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. De 5 P’s van gezonde organisaties, Paradox van samenwerking en Verbinding hoofd en hart in zorg.

Meer details

€ 11,47

Datasheet

Omslag Paperback
Papiersoort Standaard

Meer informatie

BSMN Samenwerken in organisaties / 11 2010 door Paul de Blot.

Nederlandstalig, geïllustreerd, paperback/gebrocheerd, 56 pagina's, juni 2010.

Redactie: Paul de Blot, Gerrit Broekstra, Sharda Nandram, Annelies Oosterhoff en Ronald Visser

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Samenwerking is een wezenlijke factor voor een goed werkende organisatie. Dat belichten we in dit nummer vanuit verschillende invalshoeken, met vooral veel aandacht voor de praktijk ervan. Het openingsartikel biedt u een interview met politiechef Henk van Essen over het beleid van Politie Haaglanden. Een voorbeeld uit de publieke sector waaruit blijkt dat ook daarin een gezonde organisatie mogelijk is door geïnspireerde samenwerking. Van Essen ontving voor zijn inspanningen van het IFOH een kwaliteitserkenning. In een nawoord gaat de redactie hierop dieper in.

Gebrek aan eenheid en authentieke samenwerking maakt een organisatie ziek. Dit tonen we in het volgende artikel aan de hand van het recente proefschrift van Maurice de Valk over burn-out. Een ziek bedrijf maakt ook zijn werknemers ziek en veroorzaakt daarmee burn-out. In een column gaat Paul de Blot hierop in. Hij toont hoe een crisis ontstaat door het wegvallen van de samenwerking.

Aansluitend gaat Gerrit Broekstra in op de ziel van de samenwerking. In dit fundamentele artikel behandelt hij de paradox van de samenwerking. Hij toont hoe organisaties vanuit deze bezieling naar samenwerking op zoek gaan.

De praktijk ervan wordt duidelijk in een voorbeeld uit de zorg. Serieuze verpleegkundige zorg met verantwoordelijkheid kan zich door goede samenwerking ontwikkelen tot een sterk spiritueel beleid door de verbinding van hart en ziel. In een nawoord belicht de redactie de essentie van de zorg.

Tot slot bieden we u in een uitgebreide boekbespreking een grote diversiteit aan publicaties over businessspiritualiteit. Deze worden vooral belicht vanuit hun waarde voor spiritualiteit en zingeving. Ter informatie vindt u ook een verslag van het seminar in Utrecht ter gelegenheid van de lancering van het vorige nummer van dit tijdschrift.

Reviews

Schrijf een review

BSMN Samenwerken in organisaties / 11 2010

BSMN Samenwerken in organisaties / 11 2010

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. De 5 P’s van gezonde organisaties, Paradox van samenwerking en Verbinding hoofd en hart in zorg.

30 andere producten in dezelfde categorie