Dansend naar de toekomst

Nieuw product

9789491918063

Dansend naar de toekomst, Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland.

Meer details

€ 22,94

Datasheet

Omslag Hardcover / Gebonden
Papiersoort Standaard
Uitvoering Drukwerk

Meer informatie

Dansend naar de toekomst, Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland, door Roger Lenssen en Karin Manuel, Smart Group. Hardcover 17 x 24 cm, full colour, geïllustreerd.

Sinds de jaren 90 is het aantal zelfstandigen aanzienlijk toegenomen. Het is een heterogene groep. Roger Lenssen en Karin Manuel richten zich op de positie en de waarde van de zelfstandige professional. Een zelfstandige professional start vanuit intrinsieke motivatie een eigen onderneming, zet haar of zijn expertise (specialty) om in een unieke propositie en vertaalt deze naar concrete diensten, die waarde toevoegen in organisaties.

De auteurs zetten de zelfstandige professional af tegen de professional in loondienst en gaan in op een nieuwe trend: de hybride professional. Zij belichten het succes en de speelruimte van de zelfstandige professional tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de wet- en regelgeving en de opkomst van sociale netwerken. Ook beschrijven de auteurs veelbelovende samenwerkingsvormen voor zelfstandige professionals.

Lenssen en Manuel adviseren organisaties hun arbeidscapaciteit anders te organiseren, door verschillende flexibele arbeidsvormen te omarmen, de mogelijkheden tot los-vast verbanden met professionals nadrukkelijker te organiseren en te betrekken in de planning van de arbeidscapaciteit. Niet alleen de rollen van de manager en van de HRM-er veranderen daardoor. Ook voor de vakbonden is een nieuwe rol weggelegd. En het blijkt een 'must' te investeren op innovatiekracht, wil de Nederlandse zelfstandige professional ook internationaal (meer) positie krijgen.

Reviews

Schrijf een review

Dansend naar de toekomst

Dansend naar de toekomst

Dansend naar de toekomst, Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland.

30 andere producten in dezelfde categorie