BSMN Zelfbewustwording van organisaties / 10 2010

Nieuw product

9789077983591

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Coöperatieve grondslag, Corporate identity en Grenzeloos dromen.

Meer details

€ 11,47

Datasheet

Omslag Paperback
Papiersoort Standaard

Meer informatie

BSMN Zelfbewustwording van organisaties / 10 2010 door Paul de Blot

Nederlandstalig, 64 pagina's, maart 2010

Redactie: Paul de Blot, Gerrit Broekstra, Sharda Nandram, Annelies Oosterhoff en Ronald Visser

Eindredactie: Richard Heeres

Editorial:
Deze editie van Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode nodigt u uit dieper in te gaan op een belangrijk ingrediënt van organisatievernieuwing in crisistijd: de zelfbewustwording van organisaties. Deze ligt in het verlengde van de individuele bewustwording, maar wordt jammer genoeg vaak over het hoofd gezien. Hoe wezenlijk dit collectieve proces is voor een gezonde organisatie, belichten we in dit nummer van verschillende kanten.

Paul de Blot gaat in zijn verhaal over de Rabobank uitvoerig in op de manier waarop Friedrich Wilhelm Raiffeisen de arme boeren, slachtoffers van corrupte woekeraars, bewust maakte van het feit dat ze hun lot in eigen handen hadden. Annelies Oosterhoff gaat hierop in met de bewustwording van de corporatieve identiteit. Twee praktijkverhalen illustreren dit. Muriel Bos toont hoe in de zorgsector deze bewustwording de kwaliteit sterk kan verbeteren. Marco van Gorp laat vanuit zijn haptonomie-in-stelling zien hoe het gevoelsleven daarbij een belangrijke rol speelt. Marja Moors beschrijft hoe dromen bij deze bewustwording van belang kunnen zijn, zoals De Blot aantoont in de praktijk van ondernemers uit Maleisië. Als esthetische illustratie geeft Désirée Crommelin u een beeld van een glasgedicht dat dit proces van bewustwording weergeeft.

Ook dit nummer biedt aan de hand van publicaties een uitgebreid overzicht van recente vernieuwingsideeën op het gebied van zingeving en spiritualiteit.

Reviews

Schrijf een review

BSMN Zelfbewustwording van organisaties / 10 2010

BSMN Zelfbewustwording van organisaties / 10 2010

Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode. Over Coöperatieve grondslag, Corporate identity en Grenzeloos dromen.

30 andere producten in dezelfde categorie